Jobba som Bartender Utomlands

Många drömmer att arbeta utomlands någon gång under sitt liv. Ett av många jobb du kan få utomlands är som bartender. Generellt sett behöver du inte ha någon utbildning som bartender för att arbeta i till exempel en bar, men har du utbildning inom området är möjligheten för ett jobb på bättre barer och restauranger större. De allra flesta länder behöver alltid nya bartenders, så börja med att fundera var i världen du skulle vilja arbeta.

Att söka jobb som bartender utomlands

bartendereuropaAtt arbeta utomlands under en tid ger dig många nya erfarenheter och upplevelser. Ett tips är att fundera på var du vill arbeta och hur arbetssituationen ser ut i just den staden eller det landet. Många ger sig gärna iväg till varmare breddgrader, och under högsäsongen kan det vara lite svårare att få arbete som bartender på sådana platser. Det är alltid bra att titta omkring på internet innan du åker iväg. Kanske kan du söka och få ett jobb online, vilket underlättar för dig. Generellt sett är det också lättare att arbeta inom Europa, då du inte behöver tänka på uppehållstillstånd på samma sätt som i till exempel USA.

Arbeta som bartender i Europa

Många av oss vill komma bort från det kyliga Sverigevädret, och vad är då bättre än att få möjligheten att jobba i ett varmare land? Länder med stor turistnäring är ofta fyllda med barer, restauranger och pubar som ständigt söker ny personal. På öarna i Medelhavet är chansen att hitta jobb stor. Vad sägs om att åka till Magaluf på Mallorca och arbeta som bartender? På denna semesterort kan du söka jobb om du vill vara en del av partylivet och ständig rörelse. Att arbeta på Magaluf kan blir som en förlängd charterresa, fast med jobb. Vill du hellre befinna dig i stora metropoler med närhet till shopping kan du istället söka dig till någon av Europas stora städer. Berlin, Barcelona och London har länge varit städer dit svenskar flyttar för att arbeta som bartender eller något annat. Storbritannien är dessutom känt för sina många pubar, så där lär arbete finnas!

Arbeta som bartender utanför Europa

Att söka arbete utanför Europa är ett lite större projekt. Till att börja med måste du ta reda på vilka regler som gäller för boende och arbete under längre tid i just det landet du vill åka till. Sverige har dock ett avtal med Australien, Nya Zeeland och Kanada att söka tillfälligt arbetstillstånd för dig som är mellan 18 och 30 år, vilket kan underlätta processen. Till Australien kan du åka om du dels vill komma till varmare breddgrader och dels vill åka långt bort. Vill du uppleva andra miljöer och klimat kan Kanada vara att rekommendera. Vilket av dessa tre länder du än väljer är en stor fördel att engelska är det officiella språket i länderna. USA är alltid ett populärt land att åka till, men kom ihåg att processen med green card kan vara lång och lite krånglig. Är du verkligen sugen på just USA kan det dock vara värt det!