Olika bartenderutbildningar

Följande är några av Sveriges största bartenderutbildningar:

Bartenderbolaget

Var: Sälen, Öland

Pris: 9 995 kr

Längd: Tre veckor

Denna utbildning passar den som vill hålla sig på avstånd från storstaden: Den finns i fjällhöga Sälen och havsnära Öland. Vid kursens början får man en kursbok med drinkhäfte och efter ett teoretiskt såväl som praktiskt prov får man ett diplom. Praktik i riktig bar ingår i kursen och om man är nöjd finns vidarekurser.

European bartender school

Var: Stockholm, Malmö Göteborg + 14 platser runt om i världen

Pris: Sverige 12  600, utomlands 13 900 – 16 900

Längd: Fyra veckor

European Bartender School (EBS) är något av en koloss i branschen och erbjuder utbildningar i hela Europa samt i New York, Västindien, Phuket och Sydney. Just den internationella aspekten är den största fördelen med EBS och det är ett bra val om du vill kombinera utbildningen med en resa, samt om du vill skapa kontakter från andra delar av världen. I Sverige sticker Stockholm-utbildningen ut, då den har den prisbelönade bartendern Johannes Kinch. Skolan har även paketpriser med boende inkluderat.

Stockholm Bar Akademi

Var: Stockholm

Pris: 11 900

Längd: Fyra veckor

Denna utbildning ger en noggrann genomgång av olika spritsorter och innehåller till och med ett studiebesök på Mackmyras destilleri i Gävle. Självklart innehåller den även praktiska element och efter utbildningen sker fem olika praktiktillfällen. Dessutom ingår kassahantering och gästpsykologi. Den som vill bli kunnig inom drinkar lär inte bli besviken, då utbildningen lär ut 130 olika sådana.

Marbella Event Academy

Var: Marbella, Málaga

Pris: 9495

Längd: Tre veckor

Denna utbildning vid Medelhavet har en ungdomlig fokus och innehåller bland annat besök på ett vattenland. Utbildningen sker i riktiga barer och innehåller praktik. Förutom basalternativet kan man även beställa paket som innehåller boende och flyg. Sluttestet innan man får diplom innehåller ett flairing- såväl som ett freepouring-test.

Barskolan

Var: Mallorca, London, Miami, Oslo

Pris: 11  400 – 12  400

Längd: Fyra veckor

Denna utbildning består av över hundra timmars utbildning, med 25 procent teori och 75 procent praktik. På Mallorca-utbildningen avslutas det hela med en drinktävling där eleverna får tävla om vem som kan göra den proffsigaste drinken, när det gäller smak, utseende och teknik. Bartendrar och barägare utgör juryn i denna tävling. Man lär sig även skillnaden mellan arbetet i t.ex. nattklubbsbarer, hotellbarer och på fartyg.